Søk etter eiendomsmegler

Her kan du søke etter spesifikke meglerbyråer, eller finne beste eiendomsmegler i din by. Søk etter meglerbyrå eller byen du bor i og finn din megler.

Send en forespørsel

Send inn en forespørsel for å la eiendomsmeglerne konkurrere om å få deg som kunde. Vi lover at det bare vil ta deg noen få minutter!

Få tilbud fra flere

Nå kan du slappe av og puste lettet ut. Vi gjør nemlig jobben med å finne frem til de mest egnede eiendomsmeglerne i henhold til dine behov.

Velg det beste tilbudet

Du velger det tilbudet du får som er best for deg og dine preferanser. Alle tilbudene er gratis og uforpliktende.

Eiendomsmegler: Guide og kostnader

BERGEN BY: I de største byene er det flust av meglere å velge mellom.

Tenk deg at du er en superhelt. Du har krefter som overlegen forhandlingsevne, lynrask salgstaktikk og nese for boligpriser. Men vent, denne superhelten eksisterer allerede – de kalles eiendomsmeglere! La oss ta en nærmere titt på hvordan disse hverdagsheltene kan komme til unnsetning når du skal selge bolig.

Dette kan megleren hjelpe deg med

Eiendomsmegleren er din personlige guide gjennom boligsalgsprosessen. De tar seg av alt fra å vurdere eiendommens verdi til å markedsføre den for potensielle kjøpere, håndtere visninger og forhandle med interesserte kjøpere under budrunden. Med andre ord, de gjør det tunge løftet slik at du bare kan vente på at budene skal rulle inn.

Det eneste du trenger å gjøre er å velge eiendomsmegler, samt klargjøre boligen for fotografering og visning. Og hvis du er usikker på hvordan du skal klargjøre den, kan megleren din hjelpe deg. Lokale meglere vet nemlig hva kjøpere i ditt område ser etter. Denne kunnskapen kan du bruke til å gjøre boligen så fristende som mulig.

Men det er ikke bare-bare å velge rett person til oppdraget – du bør ta deg tid til å sammenligne priser og snakke med flere for å se hvem du liker best.

Få tilbud fra eiendomsmeglere

Sammenlign pristilbud fra 5 eiendomsmeglere slik at du kan sammenligne og velge den beste. Helt gratis og uforpliktende.

Eiendomsmeglere kan også hjelpe deg som vil ha elektronisk takst (e-takst) på boligen, for eksempel i forbindelse med arveoppgjør, skatteforhold, lån og refinansiering. Denne tjenesten koster noen tusenlapper, avhengig av hvor du bor og spesifikke forhold ved boligen din. 

E-takst er dagens bransjestandard for hvordan man skal utføre en verdivurdering av bolig. Forskjellen mellom e-takst og meglers verdivurdering er at e-taksten dokumenteres grundig med befaring og fotografering. Meglers verdivurdering tar derimot hensyn til spesielle forhold ved boligen din som ikke omfattes av bransjestandarden, men som kan påvirke prisantydningen ved boligsalg.

Opplysningene om eiendommen blir analysert ved hjelp av dataprogrammer, for eksempel for å sammenligne den med andre nylig solgte boliger i området. E-takst og rapport lagres deretter i en database. Hvis du ønsker å søke om lån med sikkerhet i bolig, kan finansinstitusjoner hente ut de opplysningene de trenger for å vurdere lånesøknaden din.

Pris på meglertjenester

Eiendomsmeglere jobber ikke gratis, men du bør se på det som en investering fremfor en utgift. De fleste ber om en gitt prosentandel av salgsprisen som provisjon, og denne andelen ligger som regel på ca. 1-3 %. I tillegg kommer utgifter til fotografering, boligsalgsrapport og diverse avgifter.

I enkelte tilfeller kan det være fornuftig å be om timepris eller fastpris på oppdraget. For eksempel, du trenger ikke full pakke om du allerede har funnet en kjøper selv. I så fall kan du hyre inn en megler med timepris for å håndtere visse oppgaver som oppgjør og overtakelse.

Fordelene med fastpris er at du vet nøyaktig hva megleren skal ha. Ulempen er at du kan ende opp med å betale mer enn du ville ha gjort om du valgte provisjon, dersom boligen selges for langt under ønsket pris. En stor fordel ved å velge meglerprovisjon i form av prosentandel er at provisjonen følger den faktiske salgsprisen for eiendommen.

Få tilbud fra eiendomsmeglere

Sammenlign pristilbud fra 5 eiendomsmeglere slik at du kan sammenligne og velge den beste. Helt gratis og uforpliktende.

Velg den beste eiendomsmegleren for deg

Det er viktig å velge rett eiendomsmegler for oppdraget. Du bør velge noen som har inngående kjennskap til boligmarkedet der du bor. Megleren bør også ha gode resultater og erfaring med å selge lignende boliger som din. Vi anbefaler at du ser etter noen som er pålitelig, flink til å forhandle og som du har god kjemi med.

Vi anbefaler at du ber om gratis befaring og konsultasjon med tre forskjellige eiendomsmeglere. Dette bør gi deg et godt sammenligningsgrunnlag, samt en god oversikt over prisen på meglertjenester der du bor. Ikke vær redd for å si at du sammenligner tilbud fra flere. Kanskje noen strekker seg ekstra langt for å få deg som kunde?

Du bør ikke fokusere utelukkende på meglerkostnader. Velg den megleren som du tror kan hjelpe deg med å få mest for boligen din, fremfor den som kan gi deg lavest pris på meglertjenestene. Samtidig er det dumt å betale for mye, så ta deg tid til å sammenligne meglerpriser før du bestemmer deg.

Det kan selvsagt være mulig å selge boligen selv, men du må tenke deg nøye om. Har du tid, kunnskap og lyst til å ta deg av alt arbeidet? Du må for eksempel holde visninger og budrunder selv. I tillegg bør du vurdere tilstanden på det lokale boligmarkedet og hvor “lettsolgt” boligen din er før du bestemmer deg. 

Det kan være mulig å spare penger ved å velge vekk eiendomsmegleren, men du velger samtidig vekk en person som kan hjelpe deg med å få en god salgspris.

Få tilbud fra eiendomsmeglere

Motta pristilbud fra inntil 5 eiendomsmegler
  • Helt uforpliktende
  • Helt kostnadsfritt
  • Meglere i ditt område

Utvalgte samarbeidspartnere

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde

16 beste eiendomsmeglere i Norge

Bilde
Notar

Notar har kontorer de fleste steder i Norge. De setter kunden i fokus, tilbyr salgsgaranti uten bindingstid og effektiv markedsføring av bolig.

74 meglere

15 kontorer

Bilde
DNB Eiendom

DNB Eiendom er et av landets største eiendomsmeglerforetak. De har kontorer over hele landet. De selger brukte boliger, nybygg og fritidsboliger.

1300 ansatte

135 kontorer

Bilde
Partners

Partners består av mange eiendomsmeglerkontorer landet over. Meglerne har inngående kjennskap til lokalmarkedet. Firmaet er i kraftig vekst og åpner stadig flere kontorer.

Ukjent

38 kontorer

Bilde
Proaktiv

Proaktiv Eiendomsmegling er en meglerkjede med dyktige, lokale meglere de fleste steder i Norge. De tilbyr tjenester av høy kvalitet og avansert markedsføring.

130 ansatte

21 kontorer

Bilde
Aktiv Eiendomsmegling

Aktiv Eiendomsmegling har kontorer landet over. Foretaket er i sterk vekst. De har vunnet priser for beste kundeopplevelse.

350 ansatte

80 kontorer

Bilde
PrivatMegleren

PrivatMegleren hjelper deg med å selge eksklusive, kostbare boliger. De har et godt omdømme og tilbyr tjenester av svært høy kvalitet.

Ukjent

73 kontorer

Bilde
EiendomsMegler 1

EiendomsMegler 1 er et av Norges mestselgende meglerforetak. De har over 25 års erfaring. Alliansen består av over 900 meglere.

900 meglere

160 kontorer

Bilde
Krogsveen

Eiendomsmeglerforetaket Krogsveen ble stiftet i 1975. De har lang erfaring med boligsalg og tilbyr både rådgivning og smarte løsninger.

360 ansatte

54 kontorer

Bilde
EIE Eiendomsmegling

EIE Eiendomsmegling tilbyr dyktige, lokale meglere som følger opp kundene sine nøye. De har vunnet flere priser for fornøyde kunder.

350 ansatte

50 kontorer

Bilde
Nordvik Bolig

Nordvik Bolig tilbyr tett oppfølging av dyktige meglere og avansert, digital markedsføring. Eiendomsmeglerforetaket er i rask vekst.

330 ansatte

31 kontorer

Bilde
Samsolgt by DNB Eiendom

Nykommeren Samsolgt spesialiserer seg på fastpris på salg av bolig. De tilbyr enkle og billige, men effektive løsninger for boligsalg i større byer.

Ukjent

4 kontorer

Bilde
Garanti Eiendomsmegling

Garanti Eiendomsmegling hjelper deg med å selge både selveide boliger og boliger i borettslag. De tilbyr konkurransedyktige priser.

Ukjent

13 kontorer

Bilde
Estate

Estate består av selvstendige meglerkontorer fra flere steder i landet. De eies dermed ikke av bank eller forsikring. Meglerne tilbyr tjenester av høy standard.

Ukjent

9 kontorer

Bilde
Dialog Eiendomsmegling AS

Dialog Eiendomsmegling har stort fokus på kundeservice, og de kan derfor tilby meglertjenester av høy kvalitet. De har kontorer på Østlandet.

16 ansatte

3 kontorer

Bilde
EiendomsmeglerVest AS

EiendomsmeglerVest er et eiendomsmeglerforetak med kontorer i Rogaland og Vestlandet. De tilbyr lokalkjente meglere og tett oppfølgning.

157 ansatte

27 kontorer

Bilde
Foss & Co

Foss & Co tilbyr meglertjenester av høy kvalitet på Østlandet. I tillegg har de en egen avdeling for prosjektmegling, samt et selskap for Næringsmegling.

Ukjent

5 kontorer

FAQS

Du har spørsmålene, vi har svarene

Kostnaden for meglertjenester kan variere i stor grad, avhengig av hvor du bor, boligen du skal selge og hvilke tjenester du vil ha. Det er imidlertid vanlig å betale en meglerprovisjon på 1-3 % av salgssummen. I tillegg kommer kostnader for fotograf, markedsføring og annonsering, boligsalgsrapport og diverse gebyrer.

 

Ikke alle meglertjenester er inkludert i prosentandelen. Du må som regel betale ekstra for visninger og oppgjør. Vi anbefaler derfor at du sammenligner priser på tvers av meglerforetak for å se hvem som har de beste betingelsene. Hvis du kun ønsker hjelp med enkelte oppgaver og ikke full meglerpakke, kan du be om timepris.

Du har rett til å bytte eiendomsmegler før oppdragsperioden utløper, dersom du mener at megleren gjør en dårlig jobb. Megleren kan på sin side kreve et vederlag for arbeidet som allerede er utført. Enkelte meglerkontorer tilbyr garantier som gjør at du slipper å betale dette vederlaget, dersom megler ikke får solgt.

 

Du risikerer også å måtte betale dobbelt meglerhonorar, hvis du ikke venter tre måneder med å selge boligen. Den forrige megleren kan nemlig kreve provisjon om den nye megleren selger boligen til den samme personen som den forrige var i kontakt med, så sant de tre månedene ikke har utløpt.

Eiendomsmeglerfullmektig er tittelen til dem som har bestått eiendomsmeglereksamen, men som fortsatt er i praksis. De er altså under opplæring. En eiendomsmeglerfullmektig kan utføre visse oppgaver under tilsyn og veiledning av en godkjent megler. Det er kun godkjente eiendomsmeglere som kan ta ansvaret for salget.

 

En eiendomsmeglerfullmektig kan for eksempel ikke holde budrunder eller undersøke boligen på egen hånd, uten hjelp av en godkjent eiendomsmegler. Du kan derfor ikke velge mellom eiendomsmeglerfullmektig eller eiendomsmegler – en eiendomsmeglerfullmektig jobber altså sammen med en megler og ikke alene.

Vi anbefaler at du snakker med minst tre forskjellige meglere før du bestemmer deg. Du bør sjekke omdømmet deres, be om referanser fra tidligere kunder, sjekke salgshistorikk og spørre dem om hvilken erfaring de har. Stol på magefølelsen din – du vil ha noen du har god kjemi med og som du stoler på.

 

I tillegg bør du velge en lokal eiendomsmegler som kjenner til boligmarkedet der du skal selge. En lokal megler vil være i stand til å markedsføre boligen din på en effektiv måte og i henhold til hva boligkjøperne i det aktuelle området ser etter.

Ikke bare kan eiendomsmeglere utføre en verdivurdering, det er helst dem som gjør det! Du kan også få hjelp av en takstmann, men det er i så fall for å få en utvidet verdivurdering som også inkluderer informasjon om boligens tekniske tilstand.

 

Megleren vurderer forskjellige faktorer som beliggenhet, størrelse og standard, samt sammenligner din eiendom med lignende eiendommer som nylig er solgt i området. Resultatet er en estimert salgspris som reflekterer hva megleren tror at markedet er villig til å betale. Dette er en viktig del av salgsprosessen som hjelper deg å sette en realistisk prisantydning.

Det er ikke bare-bare å bli megler. Du trenger først en bachelorgrad i eiendomsmegling eller mastergrad i eiendomsutvikling. Når du har bestått eiendomsmeglereksamen, kan du gå ut i praksis. Praksisperioden er på to år, og da jobber du under veiledning av en godkjent eiendomsmegler.

 

Du kan søke Finanstilsynet om å bli godkjent først når praksisperioden er over. Meglerutdanningen kan være lang og krevende, men samtidig sikrer det at kundene får meglertjenester av høy kvalitet. Utdanningskravene ble innført for å skape trygghet og sikkerhet for både kjøpere og selgere.

Det korte svaret er ja. Det lengre svaret er fortsatt ja, men du velger vekk en viktig medhjelper som kan skaffe deg en god salgspris for boligen din. En eiendomsmegler har kunnskap og erfaring som kan hjelpe deg med å få best mulig pris, uten at du trenger å løfte en finger under forhandlingene (bortsett fra å signere salgskontrakten, selvfølgelig).

 

Du bør derfor sette deg godt inn i hvilket ansvar du tar på deg ved å selge boligen selv. I tillegg bør du sjekke tilstanden på boligmarkedet, samt undersøke hvor lett det vil være å selge eiendommen. Det vil gi deg et pekepinn på hvorvidt du bør selge uten eiendomsmegler eller ikke.

Den enkleste måten å finne en billig eiendomsmegler er ved å sammenligne priser på tvers av meglerforetak. Du kan enten be om priser direkte fra dem eller bruke en tjeneste på nett for å innhente tilbud. Slike nettjenester hjelper deg med å spare både tid og penger. Du som boligselger betaler ikke for tjenesten, og alle tilbudene er gratis og uforpliktende.

 

Vi anbefaler at du sammenligner priser og ber om gratis konsultasjon med tre forskjellige meglere for å se hvem du liker best. Det finnes mange dyktige meglere der ute som tilbyr konkurransedyktige priser, samtidig som de leverer meglertjenester av høy kvalitet.