Aktiv: Komplett guide og selskapsinfo

Les alt du trenger om Aktiv, slik at du kan se om selskapet passer for deg.

Sist oppdatert: 27. februar 2024

Bilde

Aktiv eiendomsmegling er et meglerforetak som fokuserer på mer enn å bare selge bolig. Her får du også verdifull rådgivning og tett oppfølging. De lokale meglerkontorene består av eiendomsmeglere med høy lokal kompetanse og lang erfaring med boligsalg. Takket være de gode resultatene, vokser kjeden raskt med kontorer de fleste steder i Norge.

Historien til Aktiv eiendomsmegling og hvor de er i dag

Odd Kalsnes startet Aktiv Eiendomsmegling i 1986. Han eide kjeden frem til 1998. Kalsnes solgte deretter selskapet til Postbanken / DNB. I dag er meglerkjeden et datterselskap i Eika Gruppen AS-konsernet. Meglerkjeden har et franchisesystem der Aktiv Eiendomsmegling AS er franchisegiver. De har vokst raskt de siste årene og har nå over 350 ansatte med kontorer landet over.

Meglerforetaket hjelper ikke bare boligkjøpere og boligselgere. De har et stort samfunnsengasjement og samarbeider blant annet med Foreningen for omplassering av dyr (FOD). Denne foreningen hjelper hjemløse hunder med å finne drømmehjemmet sitt. Aktiv samarbeider i tillegg med SOS-barnebyer, slik at flere barn får vokse opp i et trygt og godt hjem. De donerer 100 kroner til SOS-barnebyer for hver bolig de selger.

Salgsstrategier og fokusområder

Aktiv Eiendomsmegling tilpasser markedsføringen etter eiendommen din. Allerede under befaringen begynner eiendomsmegleren å kartlegge muligheter, potensielle utfordringer og hvilke kjøpergrupper som kan være aktuelle. Meglerne har et stort fokus på å fremheve det unike ved din bolig og jobber kontinuerlig for å finne den kjøperen som vil betale maksimal verdi.

Meglerkjeden samarbeider med Finn.no, slik at boligannonsen når frem til flest mulig interesserte boligkjøpere. Funksjonen Aktiv Treff sørger for at potensielle kjøpere får øynene opp for boligen din, selv om de enda ikke har sett den på FINN. Boligen kan også annonseres andre steder, for eksempel på sosiale medier.

Lokale Aktiv-kontorer de fleste steder i Norge

Aktiv Eiendomsmegling har et stort fokus på å etablere lokale kontorer. Meglerteamene på de ulike kontorene har høy lokal kompetanse og følger godt med på det lokale boligmarkedet. Totalt har de over 80 meglerkontorer spredt rundt i Norge, og det åpnes stadig nye kontorer.

Les også

Se oversikt over eiendomsmeglere

Aktiv har flere kontorer i de største byene som Bergen og Oslo, der hvert kontor spesialiserer seg på spesifikke bydeler. Det kan nemlig være store forskjeller på boligmarkedet i ulike bydeler og nabolag. En lokalkjent megler forstår disse forskjellene og vet hva kjøperne i området ser etter.

Pris på meglertjenester fra Aktiv eiendomsmegling

Aktiv eiendomsmegling tilbyr konkurransedyktige priser. Den nøyaktige meglerprovisjonen fastsettes i henhold til verdien av boligen du skal selge. Prisen på forskjellige meglertjenester kan i tillegg variere mellom lokalkontorene. Derfor er det viktig at du kontakter ditt lokalkontor for å få veiledende priser.

For eksempel, minsteprovisjon for kontoret Aktiv Sola er 39 900 kroner, mens Aktiv Sagene/Bjølsen tar minimum 49 900 kroner. Videre tar Aktiv Sagene/Bjølsen 2000 kroner i timepris, mens Aktiv Sola ønsker 2500 kroner i timepris. Prisen på markedsføringspakker, tilrettelegging, oppgjør og lignende varierer også mellom ulike kontorer.

Vi anbefaler at du ber om gratis verdivurdering og befaring for å undersøke hvilken pris ditt lokale Aktiv-kontor kan tilby deg. Verdivurderingen er også en fin anledning til å få forslag til både klargjøring av bolig og potensielle salgsstrategier.