DNB Eiendom: Komplett guide og selskapsinfo

Les alt du trenger om DNB Eiendom, slik at du kan se om selskapet passer for deg.

Sist oppdatert: 17. januar 2024

Bilde

DNB Eiendom er et av landets største og eldste meglerforetak. De har en lang historie og høy kompetanse innen eiendomsmegling. Foretaket har meglerkontorer over hele landet, der lokalkjente meglere med solid erfaring står klare til å hjelpe deg. Salgsprosessen er både enkel og ryddig.

Historien til DNB Eiendom og hvor de er i dag

DNB Eiendom er en del av finanskonsernet DNB og er heleid av DNB ASA. I tillegg er de et av de eldste meglerforetakene i landet. Foretaket har hatt et stort fokus på kompetanse, helt fra starten av. Det gjenspeiles i all den etterutdanningen og opplæringen som de tilbyr til sine eiendomsmeglere.

I dag tilbyr de kjøp og salg av boliger og fritidseiendommer, både nye og brukte. DNB Eiendom har Norges største boligkjøperregister og har et stort fokus på å hjelpe kunder med å finne drømmeboligen sin. Det gir også et unikt fortrinn til boligselgere. Meglerne har nemlig tilgang til en liste med potensielle kjøpere før boligen i det hele tatt er markedsført.

Salgsstrategier og fokusområder

En av fordelene med å være et av landets største meglerkjeder er at de har tilgang til et solid datagrunnlag for salgs- og markedsføringsstrategier. Denne innsikten gjør eiendomsmeglerne i stand til å tilby svært treffsikker markedsføring, slik at boligannonsen vises til den rette kjøpergruppen. DNB Eiendom kaller denne tilnærmingen for “Smart Solgt”.

Boligannonsene vises ikke bare på Finn.no, men også på sosiale medier som Facebook og Instagram. I tillegg er det mulig å annonsere boligen i lokalaviser, samt riksaviser og regionale aviser. Nøyaktig hvor din bolig blir annonsert, avhenger av anbefalt salgsstrategi. Eiendomsmeglerne vurderer boligen din nøye før de tar en avgjørelse på hva som er beste fremgangsmåte.

Les også

Se oversikt over eiendomsmeglere

Et annet unikt fortrinn med DNB Eiendom er muligheten til å klargjøre boligen for salg, uten å betale noe. Du kan bruke så lang tid du ønsker å forberede eiendommen din, og du kan velge ønsket årstid for fotografering. Hvis du for eksempel vil ta bilder om våren og deretter vente til høsten før du legger boligen ut for salg, så kan du det.

Kontorer de fleste steder i Norge

Du finner et lokalkontor fra DNB Eiendom de aller fleste steder i Norge. Og det er ikke så rart, ettersom dette er et av de største meglerforetakene her til lands. De har totalt over 100 kontorer og 900 ansatte. Mange kontorer i Oslo, Bergen, Trondheim og lignende. DNB Eiendom er i tillegg Norges største meglerforetak innen prosjektmegling og nybygg.

De lokale kontorene består av eiendomsmeglere med solid erfaring innen boligsalg i nærområdene. De er eksperter på sine nabolag og følger godt med på boligmarkedet der. Du finner flere kontorer i de største byene, der hvert kontor dekker ulike bydeler og nabolag.

Pris på meglertjenester fra DNB Eiendom

Meglerprovisjon ligger vanligvis mellom 1-3 prosent av salgssummen. Den nøyaktige prosenten varierer blant annet etter beliggenhet og hva du kan forvente å få for boligen din. Timeprisen ligger på cirka 1700-2000 kroner, men den nøyaktige prisen kan variere mellom ulike DNB-meglere.

Du må også regne med en del andre kostnader tilknyttet boligsalg, for eksempel boligsalgsrapport fra takstmann, innhenting av offentlige dokumenter og markedsføring. DNB Eiendom tilbyr imidlertid noe som de kaller for “Garantert Solgt”. Hvis boligen ikke selges til prisantydning eller mer innen seks måneder, så trenger du ikke å betale megleren.

Vil du vite mer om meglertjenestene til DNB Eiendom? Da anbefaler vi at du ber dem om gratis verdivurdering og konsultasjon.