PrivatMegleren: Komplett guide og selskapsinfo

Les alt du trenger om Privatmegleren, slik at du kan se om selskapet passer for deg.

Sist oppdatert: 2. mai 2024

Bilde

MANGE KONTORER: Privatmegleren har i dag over 75 kontorer på landsbasis.

Det er enkelte navn som umiddelbart vekker anerkjennelse og tillit – og PrivatMegleren er et av dem. Meglerforetaket hadde en beskjeden start i 2004 med bare tre ansatte, men utviklet seg raskt til å bli en stor aktør i eiendomsbransjen. I dag regnes de som spesialister på salg av attraktive boliger.

Historien til PrivatMegleren og hvor de er i dag

PrivatMegleren ble stiftet i 2004 av Robert Fauske, Christian Berg og Miguel Sørholt. De fikk med seg SEB PrivatBanken som eier. Målet deres var å skape et unikt tilbud for de mest attraktive og unike eiendommene på markedet. Samtidig fokuserte de på å ansette bransjens beste eiendomsmeglere.

I dag er PrivatMegleren et av landets raskest voksende eiendomsmeglerkjeder, takket være gode prestasjoner og innovative strategier. De solgte knappe 226 eiendommer i 2004, men i 2020 solgte de imponerende 17 713 eiendommer. Kjeden eies nå 100 % av Nordea. De har likevel samme fokus på kvalitet og innovasjon nå som da de startet opp.

Salgsstrategier og fokusområder

Meglerforetaket er kjent for en innovativ digital tjeneste som de kaller for Kvadrat. Løsningen ivaretar kunden helt fra starten. Kunden kan følge med på salgsprosessen via løsningen, samt se tidslinjen for aktuelle oppgaver som må utføres. Det er også mulig å godkjenne og signere dokumenter via Kvadrat.

PrivatMegleren tilbyr følgende tjenester:

  • Boligsalg og boligkjøp
  • Boligbytte der du får hjelp med alt fra boligstyling til utvask og flytting
  • Salg av nybygg
  • Næringseiendom
  • Fritidsboliger

Eiendomsmeglerne skreddersyr salgsstrategien for hver unike bolig, fremfor å tilby standardiserte løsninger. Dermed er de i stand til å fremheve det særegne ved de ulike eiendommene. Meglerne har tilgang til smart annonseverktøy som treffer flere interessenter. Annonsen vises på sosiale medier, Google og andre aktuelle steder, i tillegg til Finn.no.

Antall kontorer og ansatte

PrivatMegleren gikk fra å kun være tre ansatte i 2004 til 789 ansatte i 2021. I skrivende stund har de 76 kontorer landet over. De er dermed et av landets største eiendomsmeglerforetak. Du finner flere kontorer i de største byene, der hvert kontor dekker spesifikke bydeler. 

Eiendomsmeglerne kjenner godt til det lokale boligmarkedet. De vet hva kjøperne ser etter i nettopp ditt nabolag. Når du ber om gratis verdivurdering, kommer en lokal megler hjem til deg på befaring. Eiendomsmegleren har relevant erfaring og kompetanse med å selge lignende boliger som din i området der du bor.

Pris på meglertjenester fra PrivatMegleren

Meglerprovisjon kan variere fra 1,5 til 3,1 % med en minsteprovisjon fra 40 000 kroner. Nøyaktig provisjon avhenger av geografisk beliggenhet, hvor lett det er å selge boligen og forventet salgssum. Du må i tillegg betale 8500 kr for tilrettelegging, grunnhonorar fra 8500 kroner og ulike kostnader for oppgjør og visning.

Les også

Se oversikt over eiendomsmeglere

Prisen på markedsføringen vil variere etter hvor mye annonsering man trenger for å nå ut til rett målgruppe. Standard markedspakke koster 18 500 kr. Det koster 8950 kr for digital markedsføring. Hvis du ønsker annonse i Aftenposten og/eller lokalaviser, vil det koste ekstra.

Du får oppgitt et nøyaktig pristilbud med anbefalt markedsføringsstrategi ved å be om gratis verdivurdering og befaring.