Eiendomsmegler i Haugesund: de 8 beste meglerne i 2023

Her finner du en praktisk oversikt over de beste eiendomsmeglerne i Haugesund og på Karmøy. Vi gjør det enkelt å velge den rette megleren på Haugalandet.

Sist oppdatert: 21. november 2023

Bilde

I VEKST: Boligprisene i Haugesund er i jevn vekst.

Der resten av landet opplever nedgangstider, står boligmarkedet i Haugesund forbausende sterkt utover i 2023. Boligprisene klatrer oppover, og etterspørselen etter eneboliger er spesielt stor. Prisveksten kommer trolig ikke til å flate ut før denne etterspørselen er møtt. Samtidig er det viktig å velge en dyktig eiendomsmegler i Haugesund eller på Karmøy som har relevant erfaring i henhold til hvilken type bolig du skal selge. 

Boligmarkedet kan nemlig variere stort etter boligtype og nabolag. På Haugalandet finner du alt fra hytter til alle typer boliger. Plasseringen er like variert, enten boligen ligger ved sjøen, midt i sentrum eller langt ute på landet. Vi anbefaler derfor at du ser etter noen som har gode resultater med å selge boliger som ligner på din.

De åtte beste eiendomsmeglerne i Haugesund

Du finner mange meglerkontorer på Haugalandet, og de kan ha forskjellig kompetanse, fokusområder og spesialiseringer. Vi anbefaler derfor at du leser grundig gjennom denne listen over eiendomsmeglere i Haugesund for å se hvem som kan passe for nettopp ditt oppdrag. 

Listen er satt sammen i tilfeldig rekkefølge. Du trenger derfor ikke å bry deg om hvem som kommer først eller sist. Det viktigste er at du velger noen med relevant erfaring og kunnskap til å selge boligen din. Be gjerne om referanser og portefølje når du tar kontakt med ulike meglere for å være sikker på at du velger rett person.

Boligmarkedet i Haugesund

Kvadratmeterprisen lå på 26 224 kroner med en gjennomsnittlig salgstid på 53 dager i tredje kvartal 2023. Det utgjør en prisvekst på over 23 prosent siden tredje kvartal 2018, ifølge boligprisstatistikken fra Krogsveen. Kvadratmeterprisen har derimot økt med over 30 prosent de siste ti årene og over 60 prosent de siste 15 årene.

Disse tallene gjelder imidlertid for alle typer boliger i Haugesund og på Karmøy. Vi anbefaler at du snakker med eiendomsmeglere med lokal kompetanse for å finne ut av hva som gjelder for deg. Det kan nemlig være stor forskjell i pris og salgstid for en liten leilighet i Haugesund sentrum og en stor enebolig på Karmøy.

NYDELIG NATUR: Mange blir tiltrukket av naturen i og rundt Haugesund.

Slik velger du den rette megleren

Vi anbefaler at du henter inn pristilbud fra minst tre forskjellige meglerkontorer før du bestemmer deg. I tillegg bør du forsikre deg om at du velger en eiendomsmegler i Haugesund eller på Karmøy som har relevant kompetanse og erfaring. Det kan være lurt å invitere meglerne hjem på uforpliktende befaring og konsultasjon. 

Du får anledning til å stille dem ulike spørsmål under befaringen, for eksempel hvilken salgs- og markedsføringsstrategi de anbefaler for boligen din. Megleren bør ha gode salgsresultater, selv i motgangstider. Samtidig må eiendomsmegleren være i stand til å tilpasse salgsstrategien etter tilstanden på det lokale eiendomsmarkedet i Haugesund og på Karmøy.

Ikke minst, så får du et godt sammenligningsgrunnlag for både priser og tjenester ved å sammenligne forskjellige meglertilbud. Lykke til!