Billigste eiendomsmegler: se prisoversikter

Ser du etter en dyktig og billig eiendomsmegler? Da bør du se nærmere på vår praktiske prisoversikt over rimelige meglerkontorer.

Sist oppdatert: 8. april 2024

Bilde

VIKTIG MED RESEARCH: Det er store forskjeller mellom priser på meglerkontorene, så det er viktig å gjøre litt undersøkelser på hva som passer best for deg.

Prisen på meglertjenester kan variere mellom ulike meglerforetak. I tillegg kan spesifikke faktorer ved boligen din påvirke meglerhonoraret. Så hvordan kan du egentlig spare penger på boligsalget, uten å gå på kompromiss med kvaliteten på tjenestene? Jo, du bør sammenligne priser og tjenester på tvers av meglerkontorer.

Vi gjør det litt enklere for deg å komme i gang med denne praktiske listen over billigste eiendomsmeglere i Norge. Her kan du se prisoversikter, samt lese mer om de ulike meglerkontorene og hvilke tjenester de tilbyr.

Kortversjonen

 • Oversikten inkluderer noen av de billigste eiendomsmeglerne i Norge. Det kan imidlertid finnes lokale meglere der du bor som kan tilby bedre priser, og vi anbefaler derfor at du alltid innhenter pristilbud før du bestemmer deg.
 • Nøyaktig hva du betaler avhenger av en rekke faktorer, for eksempel hvor lett det er å selge boligen din, beliggenhet og forventet salgspris. Med mindre du velger en eiendomsmegler til fastpris, må megleren først komme på befaring før han eller hun kan gi deg et pristilbud.
 • Det finnes også ulike betalingsmodeller for eiendomsmeglertjenester. Meglerprovisjon der du betaler en viss prosent av salgssummen er den vanligste, men fastpris blir stadig mer populært.

Billigste eiendomsmegler i Norge

Listen vår over flinke, men billige eiendomsmeglere er satt sammen i tilfeldig rekkefølge. Alle disse meglerne kan tilby gode priser. I tillegg må du vurdere meglerens erfaring og egnethet – se helst etter noen med lokal kunnskap som kan vise til god salgssuksess for boliger som ligner på den du skal selge.

Du bør også være obs på at det kan finnes lokale eiendomsmeglere nær deg som er billigere enn dem vi har inkludert på listen. Dette er nemlig en generell oversikt for hele landet. Vi anbefaler derfor at du innhenter pristilbud på nett for å bli kontaktet av de mest aktuelle meglerforetakene i ditt område. 

Noen av meglerkontorene på listen vår tilbyr fastpris, mens andre tilbyr provisjon og/eller timepris. Du må tenke nøye gjennom behovene dine for å vurdere hva som passer best for deg. Timepris kan være en billig løsning for deg som kun trenger hjelp til deler av salgsprosessen. Fastpris er et godt alternativ for deg som har en lettsolgt bolig, mens tradisjonell meglerprovisjon kan gi deg større fleksibilitet med tanke på markedsføring og oppfølgning.

Få tilbud fra eiendomsmeglere

Få pristilbud fra 5 eiendomsmeglere slik at du kan sammenligne og velge den beste. Helt gratis og uforpliktende.

Himla: Megler til 45 000 kr

Himla er et eiendomsmeglerkontor i Bergen som tilbyr sine tjenester til fastpris. Meglerkontoret er en del av Fana Sparebank Eiendom. Her finner du flinke, lokalkjente og ikke minst billige eiendomsmeglere til kun 45 000 kroner.

Meglerkontoret tilbyr svært målrettet og effektiv markedsføring. Ikke bare når du ut til den rette kjøpergruppen, men megleren klarer også å holde kostnadene nede på denne måten. Dermed kan de også tilby rimelige meglertjenester der markedsføringen er inkludert i prisen.

Du kommer raskt i gang ved å bestille et oppstartsmøte. En av eiendomsmeglerne i Himla kommer hjem til deg for å vurdere prisantydning. Dere legger samtidig en plan for salgsprosessen. Deretter signerer dere oppdragsavtalen, og megleren setter i gang arbeidet. Du kan selvsagt også takke nei til oppdraget uten å betale for oppstartsmøtet.

Samsolgt by DNB Eiendom: Billig fastpriskonsept

Samsolgt by DNB Eiendom tilbyr en kostnadseffektiv løsning og holder til i de største byene i Norge. Her kan du få et komplett pakketilbud på meglertjenester, fotograf og boligsalgsrapport for bare 60 000 kroner. Samsolgt befinner seg dermed blant de billigste eiendomsmeglerne i norske storbyer.

Boligselger får støtte av eiendomsmegleren gjennom hele salgsprosessen, akkurat som ved tradisjonell eiendomsmegling. Det er kun visningen som selger må håndtere selv. Samsolgt sender derimot ut en praktisk visningspakke og gir god veiledning i forkant.

Prisen på eiendomsmegling er såpass billig på grunn av effektiv bruk av digitalisering, noe som sparer både megler, selger og kjøper for verdifull tid. Kontraktene blir for eksempel signert digitalt, og det er også muligheter for å holde digitale møter.

Lønner det seg med fastpris?

 • Fastpris er sjeldent i meglerbransjen, da de fleste tilbyr provisjonsmodeller.
 • Fastpris er nesten alltid billigere, men grunnen til dette er at de fleste slike modeller utelater endel ting som du enten må gjøre selv eller outsource til andre.
 • Det er fordeler for og imot fastpris, litt avhengig av hvor mye forutberegnelighet du ønsker med boligsalget.
 • Viktig å nevne at provisjonsmodeller også er ganske forutberegnelige i forhold til forventet sluttpris.

Eiendomsmegler 1: Et av de billigste kontorene

Eiendomsmegler 1 er en av de billigste, men også de største meglerforetakene i landet. Dette er egentlig en allianse av forskjellige meglerkontorer som holder til på både små og store steder i Norge. Prisen på meglertjenestene kan derfor variere, alt etter hvilket meglerkontor du tilhører.

Meglerprovisjonen varierer stort sett alltid mellom 1-3,5 prosent av salgssummen, avhengig av boligens forventede salgspris og salgbarhet. Minsteprovisjon i Oslo er derimot 40 000 kroner, mens den ligger på bare 35 000 kroner i Nord-Norge. Timeprisen er også rimeligere i Nord-Norge, der den ligger på 1490 kroner. Timeprisen i Oslo ligger på 1975 kroner.

Eiendomsmegler 1 tilbyr uforpliktende verdivurdering for deg som skal selge bolig. Da kommer en lokalkjent megler hjem til deg for å vurdere salgsstrategien, samt vurdere hvilken salgspris du kan forvente deg. Denne tjenesten koster ingenting.

Krogsveen: Start med gratis verdivurdering

Krogsveen er et meglerforetak som tilbyr meglertjenester av høy kvalitet til konkurransedyktige priser. De har over 45 års erfaring i bransjen. Krogsveen har utvidet med flere meglerkontorer landet over siden de startet opp i 1975.

Prisene kan variere mellom ulike kontorer. I tillegg avhenger provisjonen av hvor mye jobb det vil være å selge boligen din, samt forventet salgssum. Generelt sett ligger provisjonen på 1-3 prosent. Akkurat som med de fleste andre provisjonsbaserte eiendomsmeglere, må du medregne ekstra kostnader for markedsføring, visninger og oppgjør.

Krogsveen tilbyr gratis og uforpliktende verdivurdering, der dere også diskuterer salgs- og markedsføringsstrategier. De tilbyr forskjellige markedsføringspakker til ulike priser. Dermed kan du vurdere hvilken markedsføringspakke du bør velge og hvilke kostnader det medbringer før du inngår kontrakten.

Les også

Slik får du gratis verdivurdering

Notar: God sikkerhet med salgsgaranti

Meglerforetaket Notar er verdt å nevne i denne oversikten over billigste eiendomsmeglere. De har nemlig en fordelaktig salgsgaranti som gjør at du ikke betaler noe hvis boligen ikke blir solgt til en pris som du er fornøyd med. 

Det som skiller denne salgsgarantien fra andre er at den ikke har bindingstid. Du får dermed god sikkerhet ved å velge en Notar-megler. Meglerprovisjonen kan variere mellom 1,5 og 3,125 prosent med en minsteprovisjon på 30 000-45 000 kroner. 

I tillegg påløper det andre gebyrer og kostnader som for eksempel markedsføringskostnader Markedsføringen kan komme på mellom 9900-22 500 kroner. Meglerforetaket tilbyr derimot gratis verdivurdering til deg som skal selge bolig, der du blir opplyst om aktuelle priser. Du velger selv om du vil inngå kontrakt eller ikke i etterkant av dette møtet. 

Hva er fordelen med salgsgaranti?

 • Det er flere fordeler med salgsgaranti. Den viktigste er naturligvis at du slipper risikoen med å betale eiendomsmegleren dersom du ikke selger huset. I værste fall kan jo dette føre til at du må ta opp lån eller lignende om du ikke har andre oppsparte midler.
 • Man kan også argumentere for at det er rimelig. Dersom megleren faktisk ikke klarer å selge boligen, og du ikke har satt et urimelig pristak, har personen ikke gjort en god nok jobb.
 • Salgsgaranti er en mye større fordel i områder med lite folk og lignende. Å selge en leilighet på Oslo Vest i normale tider er det få som sliter med, men et øde sted på landet kan være langt vanskeligere.

Aktiv Eiendomsmegling: Middels priser, men godt rykte

Aktiv Eiendomsmegling er et stort meglerforetak i vekst med over 80 kontorer spredt utover landet. Du finner dermed lokale kontorer både i storbyer og på mindre tettsteder. Prisen på meglertjenestene varierer etter hvor i landet du bor, forventet salgssum samt hvor lett det er å selge boligen din.

Aktiv er kjent for sine lokalkjente eiendomsmeglere med høy kompetanse, samtidig som prisene er relativt billige. Du betaler opptil 3,6 prosent i meglerprovisjon. Hvis du foretrekker timepris, så varierer også den mellom ulike kontorer. Timeprisen er for eksempel 1800 kroner i Steinkjer og 2700 kroner i Bergen.

Du kan be om et gratis og uforpliktende pristilbud fra Aktiv. En av de flinke meglerne deres kommer da hjem til deg på befaring og vurderer samtidig hva forventet salgssum for boligen bør være. Dere kommer sammen frem til den beste salgsstrategien, og du blir oppgitt priser basert på dette.

Eie Eiendomsmegling: Start med gratis verdivurdering

Vi har valgt å inkludere Eie Eiendomsmegler på listen over billigste eiendomsmegler, ettersom de tilbyr tjenester av høy kvalitet til en konkurransedyktig pris. Du får rett og slett mye for pengene dine. Meglerforetaket har vunnet priser innen eiendomsmeglerbransjen for sine fornøyde kunder.

I tillegg kan du bestille ekstra tjenester som boligstyling, noe som kan gjøre det enklere å selge boligen din til en god pris. Standard meglerprovisjon svinger mellom 1,25 og 3,75 prosent med et minstebeløp på 40 000 kroner. Timeprisen ligger på 2500 kroner, og markedsføringskostnadene kan variere mellom 10 900-36 900 kroner.

Eie Eiendomsmegling tilbyr rådgivning og støtte fra start til slutt, helt fra det øyeblikket megleren kommer på gratis verdivurdering. Du får oppgitt nøyaktige priser og kostnader etter verdivurderingen.

Garanti Eiendomsmegling: Velg mellom ulike pakker

Hvis du ser etter en billig, men flink eiendomsmegler til private boliger eller borettslag, bør du vurdere Garanti Eiendomsmegling. Foretaket har kontorer på over 13 steder rundt omkring i landet. Teamet deres består av dyktige meglere med høy lokal kompetanse og solid erfaring i bransjen.

Akkurat som med mange andre landsdekkende meglerforetak, kan prisene på meglertjenestene variere mellom de ulike kontorene. Provisjonen kan komme på 1,5-3,5 prosent, og timeprisen kan variere mellom 1000 til 2500 kroner. Andre kostnader inkluderer blant annet fotografering, boligsalgsrapport og visning.

Garanti Eiendomsmegling tilbyr forskjellige markedsføringspakker til ulike priser. Hvilken du bør velge, avhenger av spesifikke faktorer ved boligen din. Eiendomsmegleren kan hjelpe deg med å velge pakke, samtidig som han eller hun kommer hjem til deg på gratis verdivurdering.

Nordvik Bolig: Tilbyr gratis verdivurdering

Nordvik Bolig tilbyr meglertjenester til konkurransedyktige priser. De har over 30 kontorer på forskjellige steder i Norge. Det som skiller dette meglerforetaket fra andre er tett oppfølgning og avansert markedsføring. 

Takket være digitale, avanserte verktøy, kan du føle deg trygg på at boligannonsen når ut til den rette kjøpergruppen. Prisen på markedsføringspakkene til Nordvik er forholdsvis billige med tanke på hvor innholdsrike de er. Markedsføringen koster riktignok ca. 20 000 kroner og opp, men du får altså mye for pengene dine.

Meglerprovisjonen ligger på 1-3,5 prosent med en minsteprovisjon på 32000/42000 kroner. Timepriser ligger på cirka 2900 kroner. Vi anbefaler at du ber om gratis verdivurdering og befaring for å få oppgitt mer nøyaktige priser, basert på spesifikke faktorer ved boligen din.

DNB Eiendom: Middels priser, men salgsgaranti

DNB Eiendom er en av de største meglerforetakene her til lands med svært mange kontorer. Fordelen med DNB Eiendom er at de også har god tilgang til mulige boligkjøpere. I tillegg tar meglerne i bruk smart annonsering og skreddersyr salgspakker som er tilpasset boligen din. 

Eiendomsmeglerne er dermed billige med tanke på alle tjenestene du får. Generelt sett, kan du regne med å betale mellom 1-3 prosent av salgssummen i provisjon. Timeprisen kan variere mellom 1700-2500 kroner. Du må be om gratis verdivurdering og befaring for å få oppgitt nøyaktig pris på meglertjenestene. 

Meglere fra DNB Eiendom vurderer blant annet boligens salgbarhet og forventet prisantydning før de kan gi deg et pristilbud. Befaringen er uansett en fin anledning til å bli bedre kjent med eiendomsmegleren, samt diskutere mulige salgs- og markedsføringsstrategier.

Les også

Slik virker salgsgaranti

Selge bolig selv vs. å bruke megler

Mange vurderer å heller selge boligen selv fremfor å bruke eiendomsmegler, nettopp fordi de ønsker å spare penger på meglerprovisjon. Joda, privat boligsalg kan være en billigere løsning – men du må tenke deg nøye om før du velger vekk megleren. Du må nemlig utføre mange av de oppgavene som eiendomsmegleren ville ha gjort for deg.

Disse oppgavene inkluderer blant annet å holde visninger, velge beste salgsstrategi og forhandle om prisen med potensielle kjøpere. Det finnes imidlertid tjenester for private boligselgere som Propr.no som kan være til god nytte. Her kan du velge hvilke oppgaver du vil gjøre selv og hva du trenger hjelp med. 

Utgifter du ikke kommer deg unna

 • Det er endel utgifter du uansett ikke kommer deg unna om du skal selge selv, som gjør det mindre lønnsomt å selge selv.
 • Boligsalgsrapport er du nødt til å ha, og dette koster rundt 10 000 kr.
 • Markedsføringskostnader på finn.no og lignende ligger som oftest på minimum 5000 kr.
 • Boligfotograf koster rundt 5000 kr.
 • Boligselgerforsikring er også ofte lønnsomt, og koster rundt 10 000 kr.
 • Utgifter til salgsdokumenter og andre juridiske gebyrer koster minimum 5000 kr.
 • Eventuelle oppgjørstjenester koster også 5000 kr.

Hvis du allerede har funnet en kjøper, kan du bruke oppgjørstjenester til en billig pris, for eksempel Oppgjør.no. Eiendomsmeglere og advokater kan også utføre kun oppgjøret. Du betaler i så fall en lav fastpris for tjenesten.

Hva som er riktig for deg, avhenger av din situasjon, dine behov og dine forventninger til salgsprosessen. Bare husk at eiendomsmeglere er mer enn bare en utgift – det er en investering i fagfolk som kan hjelpe deg med å få best mulig pris for boligen din. Til syvende og sist har du mest å tjene på å få en god salgssum, fremfor å kutte noen tusenlapper på meglertjenester.

Få tilbud fra eiendomsmeglere

Få pristilbud fra 5 eiendomsmeglere slik at du kan sammenligne og velge den beste. Helt gratis og uforpliktende.

Normale utgifter for eiendomsmegler og i forbindelse med boligsalget

Vi anbefaler at du setter opp et budsjett for boligsalget, slik at du vet nøyaktig hva du må betale for og hvilke utgifter du bør prioritere. Det vil også gjøre det enklere å sammenligne meglertilbud og sikre deg en god pris. Men hva er egentlig normale utgifter for eiendomsmegler? Hvilke kostnader må du påregne i forbindelse med boligsalget?

Meglerhonorar er den største utgiften for de aller fleste – men den trekkes heldigvis fra kjøpesummen i etterkant av salget før pengene utbetales til selgers bankkonto. Meglerhonorar kan være provisjon, fastpris eller timepris. Det er betalingen megleren skal ha for å selge boligen din. Mange meglere ønsker også betalt per visning, samt for arbeid med overtakelse og oppgjør.

Deretter må du betale et tilretteleggingsgebyr som dekker kostnader som å skrive salgsoppgaven, samt koordinere takstmann og fotograf. Dette gebyret ligger som regel på ca. 15 000 kroner. Markedsføringskostnadene kan komme på ca. 20 000 kroner, avhengig av hvor boligen annonseres. Boligfotografering koster vanligvis ca. 4000 kroner for standardpakke. Takstmann kan koste alt fra 8000 kroner til over 20 000 kroner, avhengig av størrelsen på eiendommen.

Du må også ta høyde for diverse tillegg, for eksempel arbeid med å slette eventuell utleggspant. Eiendomsmeglerne pleier også å legge ut for visse gebyrer, som for eksempel innhente grunnbok/servitutter og innhenting av opplysninger fra kommunen. Disse kommer på alt fra et par hundrelapper til ca. 5000-7000 kroner, avhengig av spesifikke forhold ved eiendommen din. Du finner mer informasjon om dette i prislistene til meglerforetakene.

Husk kostnader for å klargjøre boligen

En viktig del av boligsalget er å klargjøre eiendommen for salg, slik at den appellerer til flest mulig potensielle kjøpere. Og dette kan koste penger! Samtidig kan disse utleggene svare seg i form av høyere salgssum. Det blir kanskje mer riktig å tenke på kostnadene som en investering og ikke en ren utgift. 

Nøyaktig hvor mye du bør gjøre kommer selvsagt an på boligens tilstand. Det lønner seg uansett sjeldent å gjøre store, kostbare oppussinger – men du bør prioritere å fikse småfeil, male vegger og style rommene. Snakk med megleren for å sette opp en god plan for forberedelsene som passer for budsjettet ditt.

Konklusjon: Slik finner du en billig, men dyktig eiendomsmegler

Du har nå fått et godt utgangspunkt for å finne en flink, lokalkjent og billig eiendomsmegler. Bare husk at det er viktig å finne en god balanse mellom kostnad og kvalitet. En dyktig megler med lokalkunnskap og solid erfaring kan være verdt investeringen, særlig hvis det betyr et raskere salg til en høyere pris.

Vi anbefaler at du innhenter pristilbud og sammenligner tjenester fra flere for å finne den eiendomsmegleren som er best egnet for oppdraget – uten at du må betale for mye for tjenestene.