EIE Eiendomsmegling: Komplett guide og selskapsinfo

Les alt du trenger om EIE Eiendomsmegling, slik at du kan se om selskapet passer for deg.

Sist oppdatert: 27. februar 2024

Bilde

EIE Eiendomsmegling er en av Norges ledende eiendomsmeglerkjeder med kontorer over hele landet. Franchisekjeden er uavhengig og er ikke eid av en bank, i motsetning til mange andre kjeder. De tilbyr meglertjenester av høy kvalitet, takket være et stort fokus på etterutdanning.

Historien til EIE og hvor de er i dag

EIE Eiendomsmegling ble etablert i 2006 av to eiendomsmeglere, deriblant Magne Blindheim som fortsatt er en av eierne av franchisekjeden. Meglerforetaket vokste raskt, takket være et stort fokus på å imøtekomme kundenes behov. Kjeden er selvstendig og ikke eid av en bank, noe som gir dem større frihet. 

Nå har EIE blitt den største uavhengige meglerkjeden i Norge. I dag har meglerne kompetanse innen salg av boliger, nybygg og næringsmegling. I tillegg består konsernet EIE av både eiendomsmeglere og advokater som spesialiserer seg på eiendomsrett. 

Dermed har meglerkontoret en unik fordel sammenlignet med andre – de kan tilby både megler- og advokattjenester. Dette er spesielt nyttig ved samlivsbrudd og salg av bolig. Du kan også trenge hjelp av både megler og advokat hvis du skal selge en arvet bolig sammen med flere andre søsken.

Salgsstrategier og fokusområder

Kjeden er kjent for sin ekspertise, profesjonalitet og dedikasjon til kundens behov. EIE reklamerer for at de har de mest fornøyde kundene i Norge, takket være alle utmerkelsene de har mottatt. Meglerforetaket vant nemlig Norsk kundebarometer i sin bransje for tredje gang i 2023. De kom på 20. plass for alle bedrifter totalt, på tvers av bransjer. 

Eiendomsmeglerne fokuserer på å tilby premium rådgivning til sine kunder, og kundene følges godt opp gjennom hele prosessen. Eiendomsmeglerne har doble etterutdanningspoeng, og EIE er det eneste foretaket som krever dette av sine meglere.

EIE har kontorer i hele landet

Eiendomsmegling har over 50 meglerkontorer spredt utover landet, og flere i de største byene som Oslo, Bergen og Trondheim. Totalt omsetter de over 9000 boliger i året. De forskjellige franchisetakerne i kjeden blir tilbudt kursing og opplæring jevnlig, noe som styrker kvaliteten på tjenestene. EIE har i tillegg en egen avdeling for oppgjør og regnskap.

Les også

Se oversikt over eiendomsmeglere

De forskjellige meglerkontorene består av allsidige meglerteam med høy lokal kompetanse og lang erfaring. Meglerne er lokale eksperter, ifølge EIE. Derfor finner du flere meglerkontorer fra EIE i de største byene. Hvert kontor dekker forskjellige bydeler. Dermed kan du føle deg trygg på at du får en eiendomsmegler som virkelig kjenner til nabolaget ditt.

Pris på meglertjenester fra EIE

Den nøyaktige prisen kan variere mellom de ulike meglerkontorene i landet. Kostnaden kan også variere i henhold til forventet salgspris, samt av anbefalt markedsføring, boligstyling og fotografering. Generelt sett, må du forvente å betale en meglerprovisjon på 1,25-3,75 prosent av salgssummen.

Eiendomsmeglerne har en minsteprovisjon på 40 000 kr, og tilretteleggingsgebyret koster fra 10 000 kr til 15 000 kr. Foretrekker du timepris, kommer det på 2500 kr per time. EIE tilbyr forskjellige markedsføringspakker som koster fra 10 900 kr til 36 900 kr. Andre gebyrer kan forekomme, og det er viktig at du ber om et komplett pristilbud.

Vi anbefaler at du ber om gratis verdivurdering og konsultasjon for å vurdere om EIE Eiendomsmegling er det rette valget for deg.