Takstmann Trøndelag: De 7 beste takstfirmaene i 2024

Finn beste takstmann i Trondheim, enten du vil refinansiere eller selge boligen.

Sist oppdatert: 11. januar 2024

Bilde

VANSKELIG TAKST: Mange boligere i Trondheim er gamle, hvilket gjør takstarbeidet mer utfordrende. Samtidig har takstmennene i Trondheim god erfaring med dette.

Vi anbefaler at du skaffer deg en grundig boligsalgsrapport med både verdi- og lånetakst for å selge boligen din trygt. Og da trenger du hjelp av en dyktig og pålitelig takstmann i Trøndelag som kjenner godt til boligmarkedet i byen. I tillegg bør takstingeniøren ha den rette kompetansen med jevnlig etterutdanning, slik at du kan føle deg trygg på at vedkommende holder seg faglig oppdatert.

Men hvordan finner du rett takstingeniør til jobben? Jo, du kan begynne her med denne praktiske oversikten over lokale takseringsfirmaer.

Oversikt over takstmenn i Trøndelag

Vi anbefaler at du leser gjennom listen over lokale takstmenn i Trøndelag og tar en nærmere titt på tjenestene deres før du bestemmer deg. Du bør velge noen som har de rette sertifiseringene og kompetansen for oppdraget. Alle takstmennene i oversikten vår har faglig kompetanse og et godt omdømme.

Vennligst merk deg at listen vår er satt sammen i tilfeldig rekkefølge.

Bedriftslogo

5.0

Score: 5.0

i

Vår score er basert på et gjennomsnitt av anmeldelser i google av alle kontorene i området. Dette gir normalt et stort antall anmeldelser og godt grunnlag for en antakelse om meglerhusets prestasjon, særlig jo større området er.

Score

Vår score er basert på et gjennomsnitt av anmeldelser i google av alle kontorene i området. Dette gir normalt et stort antall anmeldelser og godt grunnlag for en antakelse om meglerhusets prestasjon, særlig jo større området er.

Innherredsveien 26, 7042 Trondheim.

Witsø og Svea Takst bistår deg som skal selge bolig, reklamere på håndverk, har fått bygningsskader eller trenger en verditakst i hele Trøndelag.

Vi er en bedrift i vekst og grunnet vårt gode omdømme vil vi fortsette denne veksten videre fremover. Vi har blant markedets beste priser og de hyggeligste takstmenn klare for nye oppdrag.

Ta kontakt med oss via www.wstakst.no for bestilling av takstmann.

Få tilbud fra eiendomsmeglere

arrow
Bedriftslogo

5.0

Byggtakst Trøndelag

Score: 5.0

i

Vår score er basert på et gjennomsnitt av anmeldelser i google av alle kontorene i området. Dette gir normalt et stort antall anmeldelser og godt grunnlag for en antakelse om meglerhusets prestasjon, særlig jo større området er.

Score

Vår score er basert på et gjennomsnitt av anmeldelser i google av alle kontorene i området. Dette gir normalt et stort antall anmeldelser og godt grunnlag for en antakelse om meglerhusets prestasjon, særlig jo større området er.

Vestre Rosten 85, 7075 Tiller

Byggtakst Trøndelag er et takseringsfirma som tilbyr sine tjenester i både Trondheim og resten av fylket. De spesialiserer seg på både boligtaksering og skadetaksering med tjenester som eiendomstakst og boligsalgsrapport.

Takstingeniørene i Byggtakst holder seg stadig oppdatert ved å delta på kurs. De er høyt kvalifiserte og kunnskapsrike. Dersom du er interessert i tjenestene deres, kan du ta kontakt med dem for å få nærmere veiledning og informasjon om priser.

Ta gjerne kontakt med Byggtakst her på nettsiden deres.

Få tilbud fra eiendomsmeglere

arrow

Boligmarkedet i Trondheim

En dyktig takstmann har god kjennskap til boligmarkedet i Trondheim og følger med boligprisene. Kvadratmeterprisen lå på 52 499 kroner i november 2023 med en gjennomsnittlig salgstid på 41 dager. Det er imidlertid viktig å merke seg at disse tallene er gjennomsnittet for alle typer boliger. Hva du kan få og hvor lang tid det tar å selge, avhenger blant annet av boligtype, nabolag og boligens tilstand.

Du bør derfor snakke med en takstingeniør som kan hjelpe deg med fastsette boligverdien på nettopp din bolig med en såkalt verditakst og lånetakst. Verditakst er basert på både markedsverdi og teknisk verdi. Lånetaksten er tiltenkt bankene og sier noe om hvor mye boliglån de kan tilby for boligen. Den er alltid lavere enn verditaksten for å gi økt trygghet til finansinstitusjonene.

Krav og reguleringer er stadig i endring. Du bør derfor velge en takstingeniør i Trondheim som er oppdatert på både lokale boligpriser og gjeldende nasjonale standarder. De fleste takseringsfirmaer inkluderer informasjon om etterutdanning, kursing og sertifiseringer på nettsidene sine, lett synlig for potensielle kunder. Du kan også ta kontakt med dem for å spørre nærmere om hvilke spesialiseringer de har – særlig hvis du skal selge en unik bolig med spesielle egenskaper.

Hvordan kan en takstingeniør hjelpe deg som skal selge bolig?

I dag er boligsalgsrapporten viktigere enn noensinne, grunnet oppdateringer i avhendingsloven i 2022. Avhendingsloven er rett og slett den loven som regulerer salg av fast eiendom i Norge. Ifølge oppdateringene, kan ikke boligselgere selge eiendommen som den er lengre. Istedenfor må man redegjøre for tilstanden grundig. Akkurat dette er noe de fleste av oss trenger hjelp med – og det er her boligsalgsrapporten kommer inn i bildet.

En boligsalgsrapport er en type tilstandsrapport som er spesielt tilrettelagt for boligsalg. Den utføres av en profesjonell takstingeniør som vurderer eiendommens tekniske tilstand nøye. Deretter skriver han eller hun en rapport som inkluderer alle funnene, samt hvor alvorlige de er. Boligkjøper kan raskt se om det finnes behov for utbedringer og hvor raskt disse tiltakene bør gjennomføres.

Rapporten legges ved i salgsoppgaven, det vil si prospektet. Takstmannen vurderer i tillegg den tekniske verdien på boligen. Teknisk verdi er en vurdering av hva det ville koste å bygge en tilsvarende bolig i ditt nabolag i Trondheim i dag, men verdien justeres i henhold til boligens tilstand. Denne informasjonen er svært nyttig, både for kjøper og selger.

Boligkjøper forplikter seg til å lese grundig gjennom alle salgsdokumentene og prospektet. Han eller hun kan ikke kreve reklamasjon for forhold som er opplyst i disse papirene. Risikoen for uventede overraskelser etter kjøpet blir dermed redusert, noe som gir økt trygghet for alle parter.

Vi anbefaler derfor på det sterkeste at du finner en dyktig takstmann i Trondheim som kan utarbeide en boligsalgsrapport for deg.

Slik finner du det rette takseringsfirmaet i Trøndelag

Du har nå fått mange gode tips til dyktige takstmenn i Trøndelag. Nå gjelder det bare å velge det rette takseringsfirmaet for dine spesifikke behov. Så lenge du gjør litt research i forkant, kan du ta en informert og trygg beslutning. Her er noen trinn som du kan følge for å sikre at du velger rett takseringsfirma:

  • Sjekk sertifiseringer og kvalifikasjoner: Sørg for at takseringsfirmaet du vurderer har nødvendige sertifiseringer og kvalifikasjoner. En sertifisert takstingeniør vil ha den kunnskapen som trengs for å vurdere boligens tilstand i tråd med dagens regelverk.
  • Undersøk erfaring og ekspertise: Har takseringsfirmaet lang erfaring med boligtaksering i Trondheim? Har takstingeniørene spesifikk kunnskap om ditt nabolag eller boligtype? Et firma med solid erfaring og lokal ekspertise vil kunne gi deg en mer nøyaktig og realistisk vurdering.
  • Les kundeanmeldelser: Kundeanmeldelser gir deg innsikt i firmaets pålitelighet, profesjonalitet og kundeservice. Se etter et firma med positive anmeldelser, og legg merke til hvordan de håndterer eventuelle negative kommentarer.
  • Sammenlign priser: Prisen på takseringstjenester kan variere betydelig. Be gjerne om et uforpliktende tilbud fra flere firmaer og sammenlign deretter prisene. Bare husk at den billigste ikke alltid er den beste – det er like viktig å ta hensyn til kvalitet og pålitelighet.

Boligmarkedet og lovverket er i konstant endring. Vårt beste råd er derfor å velge et takseringsfirma som holder seg oppdatert på de siste boligtrendene, prisene og reguleringene i Trondheim. Lykke til!