Takstmann Bergen og omegn: De 7 beste takstfirmaene i 2024

Du trenger hjelp av en dyktig takstingeniør for å kunne gjennomføre et trygt boligsalg. Her finner du en liste over takstmenn i Bergen med tjenester av høy kvalitet.

Sist oppdatert: 1. februar 2024

Bilde

VIKTIG FAKTOR: Taksten på boligen vil være en viktig faktor i hvor mye boligen er verdt.

En dyktig takstmann er helt uvurderlig for deg som skal selge bolig. Takstingeniører gir en objektiv vurdering av boligens tilstand og verdi, noe som gir økt trygghet for både kjøper og selger. Lokale takstmenn i Bergen og omegn har inngående kjennskap til boligmarkedet og boligprisene i byen, samtidig som de har den nødvendige, tekniske kompetansen til å oppdage eventuelle feil og mangler ved boligen.

Det er riktignok ikke bare boligselgere som kan få bruk for en takstmann. Mange takseringsfirmaer tilbyr tjenester der de bistår ved overtakelse, noe som er spesielt nyttig ved kjøp av nybygg. Takstmenn kan i denne sammenhengen fungere som nøytrale tredjeparter som ser etter feil og avvik.

Du kan altså spare deg for mye tid, penger og hodebry i fremtiden ved å få hjelp av et takseringsfirma, enten du skal kjøpe eller selge bolig.

Liste over takstmenn i Bergen og omegn

Er du usikker på hvilken takstingeniør du bør kontakte? Ikke fortvil, vi har laget en praktisk liste over dyktige takstmenn i Bergen og omegn som er klare til å hjelpe deg. Felles for alle takseringsfirmaene er at de har et godt omdømme, fornøyde kunder og relevante sertifiseringer. Prisene kan variere på tvers av takseringsfirmaer, avhengig av hva du trenger hjelp med.

Men akkurat som i mange andre yrker, har også takstmenn sine spesialiteter. Du bør derfor lese gjennom listen for å se hvilken takstmann som virker mest aktuell for oppdraget ditt. Vennligst vær oppmerksom på at rekkefølgen på listen er tilfeldig – hvem som står oppført først eller sist har ingenting å si.

Bedriftslogo

4.7

H Skage AS

Score: 4.7

i

Vår score er basert på et gjennomsnitt av anmeldelser i google av alle kontorene i området. Dette gir normalt et stort antall anmeldelser og godt grunnlag for en antakelse om meglerhusets prestasjon, særlig jo større området er.

Score

Vår score er basert på et gjennomsnitt av anmeldelser i google av alle kontorene i området. Dette gir normalt et stort antall anmeldelser og godt grunnlag for en antakelse om meglerhusets prestasjon, særlig jo større området er.

Ytrebygdsvegen 37, 5251 Søreidgrend

H Skage AS fra Bergen er en takstmann som tilbyr sine tjenester over hele Hordaland. Takseringsfirmaet hjelper både bedrifter, advokater, forsikringsselskaper, banker og privatpersoner med tjenester. H Skage AS tilbyr tjenester som tilstandsrapport, verdi- og lånetakst og skadetakst. Firmaet er medlem av Norsk Takst.

Takstmannen har lang erfaring i bransjen og har utført takseringsoppdrag siden 1995. Prisen på takseringstjenestene kan variere. Veiledende priser for verdi- og lånetakst er for eksempel 6250 kroner for en enebolig, inkludert MVA.

Ta gjerne kontakt med dem med nærmere opplysninger om oppdraget for å få et nøyaktig pristilbud.

Få tilbud fra eiendomsmeglere

arrow
Bedriftslogo

4.7

Bergen Takstsenter AS

Score: 4.7

i

Vår score er basert på et gjennomsnitt av anmeldelser i google av alle kontorene i området. Dette gir normalt et stort antall anmeldelser og godt grunnlag for en antakelse om meglerhusets prestasjon, særlig jo større området er.

Score

Vår score er basert på et gjennomsnitt av anmeldelser i google av alle kontorene i området. Dette gir normalt et stort antall anmeldelser og godt grunnlag for en antakelse om meglerhusets prestasjon, særlig jo større området er.

Idrettsveien 93, 5353 Straume

Bergen Takstsenter AS er et selvstendig takseringsfirma i Bergen med profesjonelle, sertifiserte takstmenn. De tilbyr tjenester som boligtaksering, verditaksering, tilstandsrapport, skadetaksering og mer. Spesialiteten deres er derimot eierskiftesaker, selv om de utfører andre oppdrag også.

Takseringsfirmaet har lang erfaring i bransjen og et godt omdømme.De tre takstingeniørene hos Bergen Takstsenter har høy kompetanse og samarbeider med private kunder, borettslag, eiendomsmeglere, byggherrer og mange andre aktører.

Vi anbefaler at du kontakter dem via hjemmesiden deres for å få et nøyaktig pristilbud.

Få tilbud fra eiendomsmeglere

arrow

Boligmarkedet i Bergen og omegn

Takstmannen må blant annet vurdere boligens tekniske verdi og analysere boligmarkedet i byen for å kunne sette en rettferdig og realistisk takst. Derfor bør du velge en lokal takstmann i Bergen som har inngående kjennskap til boligmarkedet. De bør være godt kjent med prisutviklingen i byen, trender i forskjellige områder og andre lokale faktorer som kan påvirke verditaksten.

Det kan nemlig være store variasjoner mellom de ulike nabolagene i byen. Kvadratmeterprisen generelt i Bergen lå på 50 668 kroner i september 2023. Den var likevel helt oppe i 65 542 kroner per kvadratmeter i Bergen sentrum i andre kvartal 2023. Kvadratmeterprisen i Nord/Øst var derimot nede i 40 225 kroner. Videre kan det være store prisvariasjoner mellom forskjellige typer boliger.

Trenger jeg egentlig hjelp av et takseringsfirma?

Ifølge den nye avhendingsloven, kan ikke boliger selges som de er lengre. Nå skal boligselger dokumentere tilstanden nøye. Boligkjøper forplikter seg derimot til å lese denne dokumentasjonen og kan ikke kreve reklamasjon for forhold som selger har opplyst om. Mange boligselgere velger å få hjelp utenfra til dette for å være på den sikre siden – og det er her takstmannen kommer inn i bildet. 

En lokalkjent takstingeniør fra Bergen og omegn kan utforme en boligsalgsrapport som dokumenterer boligens tilstand nøye. Boligsalgsrapporten er en slags tilstandsrapport som er utformet for nettopp boligsalg. Den tar hensyn til spesifikke forhold ved boligen som kan være av interesse for boligkjøper. 

Rapporten inneholder forslag til utbedringer og når disse utbedringene bør gjennomføres. Takstingeniøren pleier i tillegg å utarbeide verdi- og lånetakst, sammen med denne tilstandsrapporten. Boligkjøper får dermed en detaljert beskrivelse av boligens verdi og eventuelle behov for forbedringer.

Takseringsfirmaer tar i tillegg på seg mange andre oppgaver og kan blant annet bistå ved arvesaker. De vurderer ikke bare verdien av boliger – de kan også taksere biler og båter. En takstmann tilbyr rett og slett hjelp til å vurdere eiendomsverdi fra et objektivt synspunkt.

GAMLE BYGG: Bergen har mange gamle bygninger. Dette kan påvirke taksten på boligen.

Velg riktig takstingeniør for dine behov

Vi anbefaler at du får hjelp av en dyktig takstingeniør til å utarbeide en boligsalgsrapport når du skal selge bolig. I tillegg bør du skaffe deg en grundig verdi- og lånetakst for boligen. Boligmarkedet i Bergen kan som sagt variere mellom ulike bydeler. Det er viktig å velge noen som kjenner til de ulike bydelene for å sikre at du får en rettferdig verditakst. Men hvordan velger du rett firma til oppdraget?

Her er noen tips for å hjelpe deg i gang:

  • Forskjellige takseringsfirmaer kan ofte ha ulike spesialiseringer og kompetanseområder. Se etter noen med kunnskap og erfaring som er relevant for oppdraget ditt.
  • Spør gjerne etter referanser fra tidligere kunder eller se om du finner kundeomtaler på nett.
  • Sjekk tilgjengeligheten til takseringsfirmaet – er det lang ventetid eller kan de prioritere oppdraget ditt?

Takstmannen må også ha gode kvalifikasjoner og sertifisering for å kunne utføre jobben på riktig vis. Se gjerne etter noen som er medlem i en bransjeorganisasjon, for eksempel Norges Takst. Slike organisasjoner setter strenge krav til sine medlemmer med regelmessig opplæring og kurs. Du kan dermed føle deg trygg på at takstingeniøren har oppdatert kunnskap, selv om dagens lovverk, forskrifter og regler endres raskt. 

Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til i jakten på det rette takseringsfirmaet i Bergen og omegn!