Slik kan du øke salgsprisen med boligstyling

Les vårt intervju med boligstylist Liv Tone Fredriksen, daglig leder i Boligkonsulentene.

Sist oppdatert: 17. april 2024

Bilde

VIKTIG ELEMENT: boligstyling kan øke salgsprisen og redusere salgstiden for alle typer eiendommer.

Mange tenker at boligstyling er dyrt eller kun passer for kostbare boliger. Realiteten er at det kan øke salgsprisen og redusere salgstiden for alle typer eiendommer. Vi har snakket med Liv Tone fra Boligkonsulentene som forklarer hvordan du gjør stylingen om til en lønnsom investering – uansett hvilket budsjett du har.

Boligstyling kan altså forvandle enhver bolig – stor eller liten, dyr eller rimelig – til en sikker vinner på markedet. Dermed kan du tjene mer på salget og få solgt raskere, ifølge Liv Tone Fredriksen. 

Liv Tone er medeier og daglig leder i Boligkonsulentene som startet opp i 2014. Hun har bakgrunn som interiørkonsulent og prosjektleder, og hun har jobbet med utsmykking av boliger i 18 år. 

Takket være nesten to tiår i bransjen, har hun opparbeidet seg en solid kompetanse innen boligstyling og vet hva som skal til for å øke salgsprisen.

Liv Tone Fredriksen, medeier og daglig leder i Boligkonsulentene.

Boligstyling er en investering

– God boligstyling kan øke salgsprisen og redusere salgstiden ved å gjøre boligen mer attraktiv for potensielle kjøpere. Ofte vil en investering i styling gi en god avkastning, forklarer Liv Tone. 

Hun er tydelig på at det kun er en misforståelse at styling er dyrt eller kun for dyre eiendommer:

– Vi tenker det er like viktig at alle typer eiendommer benytter seg av boligstyling eller profesjonell veiledning i forkant. Alle selgerne vil jo ha mest mulig for boligen sin. Målgruppene kan være unge, eldre, med rimelige boliger og svært eksklusive boliger. Vi kan dekke alle disse behovene ved å designe skreddersydde løsninger til kunden.

Boligstyling handler om mer enn å bare gjøre hjemmet pent. Det er en strategi som kan skape større interesse blant potensielle kjøpere og gjøre dem villige til å legge inn høyere bud. 

Boligen får det lille ekstra som gjør at den skiller seg ut på markedet og tiltrekker seg flere interessenter. Og jo flere interessenter, desto større er sjansen for et vellykket boligsalg.

Boligstylisten kan dermed forbedre boligens presentasjon ved å organisere og dekorere den på en slik måte at den appellerer til potensielle kjøpere. Stylisten kan for eksempel bidra til å skape et innbydende førsteinntrykk ved å rydde opp, organisere møbler og legge til attraktiv dekor:

– Mitt generelle råd ville være å vurdere boligstyling som en investering i salgsprosessen. Førsteinntrykket er avgjørende, og en godt stylet bolig kan tiltrekke flere potensielle kjøpere.

Styling som treffer målgruppen

– En dyktig boligstylist vil tilpasse seg både eiendommens stil og markedets krav for å maksimere appell og salgsverdi. Det krever stor forståelse og erfaring for å dekorere ulike eneboliger, leiligheter eller eiendommer i forskjellige prisklasser, forklarer Liv Tone.

Boligstylistene i Boligkonsulentene holder seg oppdatert gjennom interiørmesser og inspirasjon på nettet for å sikre at de har god forståelse av både boligmarkedet og gjeldende trender. 

I tillegg jobber de på en svært kreativ måte, slik at de skaper egne uttrykk til stylingene. På den måten kan Boligkonsulentene tilby moderne og attraktive styling løsninger. La oss se på noen eksempler.

Bildet tilhører Boligkonsulentene.

Bildet tilhører Boligkonsulentene.

På bildene ovenfor har Boligkonsulentene har hatt helhetlig prosjektledelse for fargevalg av vegger, samt malerarbeid, oppheng av gardiner, materialvalg til gulv og innredning av møbler og interiør. 

Bildet tilhører Boligkonsulentene.

Bildet tilhører Boligkonsulentene.

Utsmykning av vegger er en viktig del av stylingen. Som dere kan se her på disse to bildene, matcher den øvrig interiør og flater.

Bildet tilhører Boligkonsulentene.

Lekker utestyling før fotografering er viktig for å lage stemningsfulle bilder av utemiljø. Boligkonsulentene kan være behjelpelige med å kjøpe inn råvarer og blomster. 

Bildet tilhører Boligkonsulentene.

Boligkonsulentene utfører prosjekter både for dem som skal selge og dem som skal bo.

Styling for ethvert budsjett

Du kan velge mellom forskjellige pakker, alt etter hvilket behov du har. Du kan for eksempel velge grunnleggende delstyling hvis du allerede har noen møbler. Fullstendig møblering kan være et godt alternativ i tilfeller der boligen står helt tom. 

Konsultasjoner kan også være et godt alternativ til deg som vil style boligen selv, men vil ha gode råd fra en profesjonell. Dermed finnes det noe for alle, enten du har et stramt budsjett eller litt mer å rutte med:

– Om det bare er en time interiørveiledning, får du råd av stylisten om hvordan du kan forberede boligen selv før styling, sier Liv Tone. Prosessen begynner uansett med en veiledningstime der du får tips og råd før du eventuelt får et tilbud om styling fra en av deres dyktige stylister.

Du trenger dermed ikke å bruke masse penger på dyre møbler og dekorasjoner. Det er fullt mulig å bruke det du har på en smart måte. Deretter kan du supplere med noen få, men nøye utvalgte detaljer for å virkelig fremheve boligens potensial.

Du trenger heller ikke å bekymre deg for at boligen skal bli rotete innen fotograferingen finner sted:

– Når vi styler en bolig, samkjører vi styling og foto samme dag, slik at det blir enklere for kunden å forholde seg til prosessen. Vi lar vanligvis stylingen stå i boligen til den er solgt, inntil 8 uker er vanlig leieperiode.

Slik velger du riktig boligstylist

Boligstylistene kan ha ulike erfaringer eller tjenester som skiller dem fra konkurrentene. Ikke alle tilbyr de samme tjenestene. Du bør derfor vurdere hvilke behov du har og hva du trenger hjelp med for å velge rett stylist.

– Vi i Boligkonsulentene kan levere en unik bredde av tjenester som hjelper selger fra A til Å. Da alt fra å pusse opp bolig i forkant, styling av bolig, og ikke minst innredning av ny bolig i etterkant. Vi kaller det litt som “Tid for hjem” hvor vi kan ordne alt, forklarer Liv Tone.

Vil du vite mer om Boligkonsulentene og de forskjellige pakkene de tilbyr? Les mer om styling-pakkene deres her.